شرایط و تکالیف متقاضیان مربیگری
ماده34: مربیان آموزشگاه فنی و حرفهای آزاد انواع «الف»، «ب» و «ج» بايد واجد شرايط زير باشند:
1. تابعيت جمهوري اسلامي ايران یا اتباع غیرایرانی دارای مجوز اشتغال در جمهوری اسلامی ایران.
2. اعتقاد به دين مبین اسلام يا یکی از اديان شناخته شده در قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران.
3. دارا بودن صلاحيت اخلاقي، سياسي، فرهنگي، عدم اشتهار به فساد اخلاقي و تجاهر به فسق و نیز عدم وابستگي به رژيم گذشته براساس پاسخ دفاتر حراست ادارات کل آموزش فنی و حرفهای استان به استعلام مرجع مربوطه در اداره کل.
4. نداشتن سوءپيشينه يكفري مؤثر براساس پاسخ مراجع ذیربط به استعلام مرجع مربوطه در اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان.
5. عدم اعتياد به موادمخدر و روانگردان براساس پاسخ مراجع ذیربط به استعلام مرجع مربوطه در اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان.
6. نداشتن ناتوانی جسمی تأثیرگذار بر مربیگری در حرفه مورد نظر.
7. دارا بودن کارت معتبر پايان خدمت نظام وظيفه يا معافيت دائم غیروابسته به مشکلات روحی و روانی (براي آقايان) و یا معافیت تحصیلی.
8. داشتن حداقل 18 سال سن.
ماده35: تکالیف متقاضیان مربیگری آموزشگاه فنی و حرفهای آزاد انواع «الف»، «ب» و «ج»:
1. شرکت در آزمون پروژه محور و مبتنی بر کار عملی تعیین صلاحیت حرفهای مربیگری که توسط سازمان برگزار میگردد به تفکیک مجموعه حرفهها و کسب حد نصاب حداقل 750 از 1000 امتیاز.
2. گذراندن دوره فنون و روشهاینوین تدریس در مرکز تربیت مربی و پژوهشهای فنی و حرفهای یا مراکز تأیید صلاحیت شده توسط آن مرکز، در صورت موفقیت در آزمون پروژه محور تعیین صلاحیت حرفهای مربیگری و کسب نمره قبولی.
3. ارائه تعهدنامه محضری مطابق مفاد نمون برگ شماره «2» این دستورالعمل درخصوص پذیرش مسئولیتها و عواقب ناشی از تخطی از تکالیف مربیگری.
4. شرکت در دورههای آموزشی به منظور حفظ سطح و ارتقاء قابلیت شغلی و در راستای تضمین استمرار صلاحیت حرفهای مربیان.
5. ثبت کاستیها و نواقص الزامات اجرای با کیفیت دوره یادگیری، در پورتال جامع سازمان به منظور رفع نواقص توسط مؤسس.
تبصره: تأمین مواد مصرفی موردنیاز پروژه عملی آزمون بررسی صلاحیت حرفهای مربیگری و نیز پرداخت شهریه مصوب دوره روشها و فنوننوین تدریس برعهده متقاضی میباشد.
ماده36: برای متقاضیان حائز شرایط مندرج در ماده 34 که موفق به اجرای تکالیف بندهای 1 الی 3 ماده 35 و تبصره ذیل آن گردند به صورت خودکار کد شناسه مربیگری (ID) با اعتبار 5 سال تخصیص داده شده و به نشانی پست الکترونیک آنها ارسال خواهد گردید.
تبصره1: تأیید برگزاری دوره توسط مربی در پورتال جامع سازمان به منزله پذیرش کلیه مسئولیتهای آموزشی دوره و رعایت شاخصهای تضمین کیفیت اجرا بوده و عواقب اداری و آییننامهای تخطی از شرایط و مقررات، مستقیماً متوجه شخص مربی میباشد.
تبصره2: اجرای دوره تأیید شده با سطح دسترسی مربی در پورتال، توسط شخص ثالث، بدون اغماض منجر به ابطال کد شناسه تدریس خواهد گردید. این دسته از افراد تحت هیچ شرایطی اجازه شرکت مجدد در فرآیند تأیید صلاحیت حرفهای مربیگری را نخواهند داشت.
ماده37: در دورههایی که توسط دارندگان کد شناسه مربیگری برگزار میگردد، تعیین طول دوره یادگیری با رعایت شرایط مندرج در فصل «شهریه» و فصل «حقوق کارآموزان» و نیز تضمین کیفیت فرآیند یادگیری، براساس نظر تخصصی مربی دارنده کد شناسه مربیگری خواهد بود.
ماده38: آن دسته از دارندگان کد شناسه مربیگری (ID) که در فرآیند بررسی و تأیید صلاحیت حرفهای مربیگری حداقل 90 درصد امتیاز کل را کسب نمایند، استاد مربی محسوب شده و اجازه خواهند داشت علاوه بر فعالیت در آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای، به صورت مستقل نیز نسبت به تعریف و اجرای دوره به سفارش بنگاههای اقتصادی و دانشگاهها اقدام نمایند. اجرای اینگونه از دورههای یادگیری منوط به ثبت قرارداد سفارش محور طرفین در پورتال جامع سازمان خواهد بود. ضوابط احراز صلاحیتهای عمومی و تخصصی این دسته از مربیان به تصویب هیأت نظارت مرکزی خواهد رسید. این دسته از مربیان علاوه بر مفاد ذکر شده، دارای حدود اختیارات زیر نیز میباشند:
1. تدریس دورههای بازآموزی مربیان.
2. ارائه خدمات یادگیری مهارتی در خارج از کشور.
3. تعیین طول مدت فرآیند ارائه خدمات یادگیری مستقل از ساعت استاندارد آموزشی.
4. سنجش و ارزشیابی پایان دوره یادگیری «خاص».
5. امضاء گواهی حضور در دورههای یادگیری.
6. انجام فرا ارزیابی اعتبارسنجی آموزشگاههای آزاد.
7. همکاری در بازرسی فنی و تخصصی از دورههای آموزشی بخش دولتی و غیردولتی.
8. عضویت به عنوان خبره صاحبنظر در هیأت نظارت مرکزی.
9. طراحی پروژه و داوری مسابقات ملی مهارت.
10. اولویت در اعزام به مسابقات جهانی مهارت.
تبصره1: تنها ردیفهای 3 الی 10 اختیارات فوق الذکر، مشمول سایر مربیان دارای کد شناسه مربیگری بوده و ردیفهای 1 و 2 اختصاصاً ویژه استاد مربیان میباشد.
تبصره2: تمدید اعتبار کد شناسه مربیگری منوط به گذراندن دورههای مندرج در بند 4 ماده 35 میباشد.
ماده39: افراد برای دریافت ابلاغ مربیگری در آموزشگاه فنی و حرفهای آزاد نوع «د» بايد واجد شرايط زير باشند:
1. تابعيت جمهوري اسلامي ايران.
2. مسلمان يا پيرو یکی از اقليتهاي ديني شناخته شده و ملزم به پيروي از قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران.
3. دارابودن صلاحيت اخلاقي، سياسي، فرهنگي و عدم وابستگي به رژيم گذشته به تأیید مؤسس.
4. نداشتن سوءپيشينه يكفري مؤثر.
5. عدم اعتياد به موادمخدر و روانگردان.
6. نداشتن ناتوانی جسمی تأثیرگذار بر مربیگری در حرفه موردنظر.
7. دارا بودن کارت معتبر پايان خدمت نظام وظيفه يا معافيت دائم غیروابسته به مشکلات روحی و روانی (براي آقايان) یا معافیت تحصیلی.
8. دارا بودن گواهینامه مهارت در هریک از حرفههای مورد درخواست و یا احراز مشخصات مندرج در استاندارد.
تبصره1: مسئوليت معرفی مربی در آموزشگاه فنی و حرفهای آزاد نوع «د» جهت اخذ گواهي عدم سوءسابقه و گواهي عدم اعتیاد به مراجع ذيصلاح و نیز اخذ جوابیه آن و نهایتاً بررسي و تأیيد صلاحيت عمومی و تخصصی مربيان به عهده مؤسس آموزشگاه است.
تبصره2: کاركنان رسمي، پيماني و قراردادي دولت و شرکتها و مؤسسات وابسته با ارائه مستندات لازم از شرایط ردیفهای 1 الی 5 ماده 40 معاف میباشند.
تبصره3: برگزیدگان مسابقات ملی و بینالمللی مهارت و دارندگان الواح درجه یک تا چهار از سوی شورای ارزشیابی هنرمندان، در حرفههای رشته مرتبط، از ارائه گواهینامه مهارت معاف میباشند.
ماده40: در آموزشگاه فنی و حرفهای آزاد نوع «د»، ابلاغ مربي (حداکثر 5 ساله) با رعایت موارد فوق و از طریق پرتال جامع سازمان، با امضاء و مهر مؤسس صادر میگردد.
ماده41: تکالیف لازم برای صدور ابلاغ مربیگری آموزشگاه فنی و حرفهای آزاد نوع«د»:
1. ورود اطلاعات فردي و آموزشهای مهارتی و مدارك مثبته توسط مربی. در قسمت مربوطه سامانه پرتال و تأييد آن توسط مؤسس.
2. واريز مبالغ مربوطه مندرج در جدول شماره 2 آئیننامه نحوه تشکیل و اداره آموزشگاههای فنی و حرفهای آزاد مصوب 18/05/1385 هیأت محترم دولت، برای هر گروه برنامهریزی درسی به حساب درآمد عمومی کشور نزد خزانهداری کل توسط مؤسس در پرتال سازمان.
3. درج و بارگذاری نتیجه استعلام عدم سوءپيشينه کیفری مؤثر و عدم اعتياد به موادمخدر و روانگردان توسط مؤسس.
4. صدور ابلاغ مربی در هر حرفه براساس صلاحیت فنی و بصورت مجزا، از طریق پرتال توسط مؤسس.
تبصره1: حراست اداره کل استان میتواند حداکثر ظرف مدت 10 روز پس از بارگذاری اطلاعات فوقالذکر، درخصوص عدم احراز صلاحیت مربی اعلام نظر نماید و عدم ارائه نظر به منزله تأیید صلاحیت فردی میباشد. همچنین در صورت عدم استمرار صلاحیتهای عمومی مربی، ادامه فعاليت مربي مذكور تا پايان همان دوره بلامانع است. لكن بكارگيري وي براي دوره بعدي ممنوع بوده و تخلف محسوب ميگردد.
تبصره2: بكارگيري يك مربي با رعايت مفاد ماده 39 اين دستورالعمل در چند حرفه و چند آموزشگاه مشروط به احراز شرايط و همچنين عدم تداخل ساعات آموزشي، بلامانع است.
ماده42: در آموزشگاه فنی و حرفهای آزاد نوع «د»، در صورت استمرار شرايط عمومي و اختصاصي مربی براساس ماده 39 این دستورالعمل و اجرای حداقل یک دوره آموزشی مرتبط در طول مدت اعتبار ابلاغ مربیگری، تمدید ابلاغ با پرداخت مبالغ مربوطه مندرج در جدول شماره 2 آئیننامه نحوه تشکیل و اداره آموزشگاههای فنی و حرفهای آزاد مصوب 18/05/1385 هیأت محترم دولت، برای هر گروه برنامهریزی درسی به حساب درآمد عمومی کشور نزد خزانهداری کل توسط مؤسس در پرتال سازمان، بلامانع است.
تبصره: امکان ثبت مربی جدید و برخورداری از اختیارات مندرج در مواد 39، 40، 41 و 42 و تبصرههای ذیل آن، منوط به ارائه تعهدنامه محضری مطابق نمون برگ شماره «3» از جانب مؤسس آموزشگاه فنی و حرفهای آزاد نوع «د» میباشد.
|